ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE PENTRU COMBATEREA TRAFICULUI DE PERSOANE

Poliția Română, prin structurile de combatere a traficului de persoane, și D.I.I.C.O.T. au efectuat, în primele 9 luni ale anului, 416 percheziții domiciliare, pentru destructurarea grupărilor infracționale specializate în trafic de persoane.

Cooperarea internațională prin acțiuni și echipe comune de anchetă este estențială pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în trafic de persoane.

La nivelul fiecărei unități de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române funcționează structuri de combatere a traficului de persoane, care desfășoară permanent activități pentru identificarea şi destructurarea reţelelor infracţionale.

Astfel, sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., în primele 9 luni ale anului 2019, polițiștii au organizat 120 de acțiuni operative și au efectuat 416 percheziții domiciliare.

Ca urmare a administrării probatoriului, dintre cele 595 de persoane cercetate, 151 au fost reținute, 139 fiind arestate preventiv, iar față de 116 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauțiune.

De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 8,4 milioane de lei, printre care 46 de imobile, 32 de autoturisme, 2,3 kg. de aur și bijuterii din aur, 339.990 de euro și 268.890 de lei.

În urma emiterii rechizitoriilor de către procurorii D.I.I.C.O.T., au fost destructurate 17 grupuri infracționale organizate, formate din 90 de membri, dintre care 50 au fost arestați preventiv. 

În acțiunile desfăşurate, poliţiştii specializați în combaterea traficului de persoane au fost sprijiniți de colegi de la alte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, dar și din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dosarele penale fiind în instrumentarea procurorilor D.I.I.C.O.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACCIDENT PE ALBA-IULIA

Un echipaj SMURD din cadrul ISU Sibiu a intervenit de urgență în municipiul Sibiu, Șos.Alba Iulia la un accident rutier produs între două autoturisme. S-au acordat îngrijiri medicale unei femei de aproximativ 53 de ani cu dureri toracice și escoriații care a fost transportată la UPU Sibiu.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro