Acţiuni ale Poliţiei Argeş

stiri redactie

Reținut de polițiști

În ziua de 29 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Piteşti au fost sesizați cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 12.00, o persoană ar fi sustras, din incinta unei farmacii din municipiul Pitești, produse în valoare de 300 de lei.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat de 53 de ani, din Băbana, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

Totodată, polițiștii au recuperat, în mare parte, prejudiciul, bunurile fiind restituite persoanei vătămate.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 236 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 29 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe strada Elena Cuza de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada martie 2012 – martie 2014, un bărbat de 49 de ani, din Costești, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat, în evidențele contabile, achiziții fictive, de la societăți de tip fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în sumă de peste 250.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral, prin instituirea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză.

Dosarul cauzei a fost fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În ziua de 05 august a.c., un bărbat de 57 de ani, din Pitești, a fost depistat de polițiști, conducând un autoturism, pe b-dul Nicolae Bălcescu din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără drept.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 18 mai a.c., un tânăr de19 ani, din Vedea, ar fi condus un A.T.V., pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 18 mai a.c., un bărbat de 38 ani, din Vedea, ar fi condus un A.T.V. neînmatriculat sau neînregistrat, pe raza localității de domiciliu.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandate puse în executare de poliţişti

În ziua de 29 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Secției de Poliție Rurală Poiana Domnești au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Argeș, privind pe un tânăr de 22 de ani, din Bughea de Jos, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Tânărul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 29 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 39 de ani, din Câmpulung, condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Bărbatul a fost încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Informare ANAF cu privire la Convenția dintre România și Republica Portugheză pentru evitarea dublei impuneri

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii că, în vederea aplicării în bune condiții a prevederilor Convenției dintre România și Republica Portugheză pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital, ratificată prin Legea nr. 63/1999 autoritățile fiscale portugheze au comunicat faptul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro