A scazut rata somajului

Hila Ovidiu

Somajul este  in scadere la Sibiu. Odata cu sosirea primaverii a inceput si sezonul joburilor sezoniere. La ora actuala rata somajului pe judet este de 4,21 la suta. La ora actuala inregistrati sunt 7855 de someri cu 332 mai putini decat in luna anterioara.

Cei mai multi someri, 4700 sunt sunt neindemnizati in timp ce restul de 3155 primesc indemnizatie de somaj. Dintre acestia cei mai multi sunt persoane cu studii primare, in timp ce 1228 au studii liceale, si doar 688 au studii superioare. In ceea ce priveste varsta, peste 2100 au intre 30 si 40 de ani, peste 1000 au sub 25 de ani, 933 au peste 55 de ani si cei mai putini someri, doar 750 au varste cuprinse intre 25 si 30 de ani. Pe zone ale judetului cei mai multi sunt inregistrati in Municipiul Sibiu. Vorbim despre aproximativ 3 mii de persoane. la Medias sunt inregistrati mai putin de 2500 de someri si cei mai putini din judet la ora actuala sunt inregistrati la Cisnadie. Este vorbade 167 de persoane. in ceea ce priveste mediul de provenienta majoritatea provin din cel rural.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Casa de Pensii calculeaza automat contibutiile

Pentru a evita cozile de la gisee, Casa de Pensii Sibiu anunta ca nu este nevoie de depunerea de cereri pentru recalcularea contributiilor de asigurari sociale de sanatate retinute pana acum pensionarilor si pentru restituirea sumelor retinute cu acest titlu din ianuarie 2011 pana in prezent. Noua modalitate de calcul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro