A PREZENTAT UN PERMIS DE CONDUCERE FALS, POLITISTILOR

Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals, în fapt el neavând obținut acest drept

          În continuarea cercetărilor efectuate de către polițiștii rutieri într-un dosar penal, s-a constatat că bărbatul depistat la volanul mașinii le-a prezentat un document fals, el neavând dobândit dreptul de a conduce autovehicule.

          În fapt, la data de 27 decembrie 2019, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe DJ 105 G, în localitatea Turnu Roșu un autoturism. Bărbatul care îl conducea, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Tălmaciu, le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile unui alt stat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

          În urma verificărilor efectuate cu privire la permisul de conducere eliberat de autoritățile străine, a rezultat faptul că persoana care a condus autovehiculul mai sus menționat nu figurează ca posesor de permis de conducere, autoritățile străine comunicând Serviciului Rutier că în urma verificărilor efectuate în baza de date, acestei persoane nu i-a fost eliberat permisul de conducere prezentat.

          Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art. 335 alin. (1) din Codul Penal), uz de fals (art. 323 din Codul Penal) și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale (art. 320 din Codul Penal cu aplic. art. 48 alin. (1) din Codul penal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 10 – 03 aprilie, ora 10;| Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol; Zone afectate: conform textului; Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an îndeosebi în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro