A incetat din viata, marea actrita Stela Popescu

Actrita Stela Popescu a murit, joi, la varsta de 81 de ani.

Circumstantele mortii marii actrite sunt inca neclare. Televiziunile de stiri transmit ca a fost gasita moarta in locuinta ei. A fost chemat un echipaj SMURD, dar actrita nu a necesitat manevre de resuscitare, deoarece era deja decedata, transmite Digi 24.

Stela Popescu s-a nascut pe 21 decembrie in Orhei. In 1953, a dat examen de admitere la facultate si a fost repartizata la Facultatea de Limba Rusa „Maxim Gorki”, dar dupa un an si jumatate a renuntat, cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne.

In 1956 a intrat la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica si dupa facultate a fost repartizata la Teatrul din Brasov, unde sustinea si 400 de spectacole pe an.

In 1958, actrita a debutat pe ecrane in pelicula „Alo? Ati gresit numarul”. In total, a jucat in peste 25 de filme. Printre filmele care au consacrat-o pe Stela Popescu se numara „Nea Marin miliardar”, „Pe malul stang al Dunarii albastre”, „A doua cadere a Constantinopolului”, „Asta seara dansam in familie”.

Intre anii 1971 si 1979 a facut cuplu, pe scena si la televiziune, cu Stefan Banica, iar din 1970 cu Alexandru Arsinel.

La Teatrul de Revista Constantin Tanase si Teatrul de Comedie, actrita a pus in scena zeci de spectacole, printre care „Stela,de la Tanase”, „Aplauze, Aplauze”, „Buna seara, Boema” sau „Te astept diseara pe Lipscani”.

Actrita a jucat si in serialele „Iubire si Onoare”, „Aniela”, „Regina”, „Razboiul Sexelor” si „Cuscrele”.

De-a lungul timpului a fost si moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea si National TV.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS