A inceput postul Adormirii Maicii Domnului

A inceput postul Adormirii Maicii Domnului. De marti seara s-a lasat secul iar credinciosii nu mai consuma produse de origine animala pana in 15 august. Traditia crestina spune ca se renunta la carne, lapte, oua si branza cu o zi mai devreme in anii in care ziua de 31 august pica miercurea sau vinerea. Postul are i durata de doua saptamani.

Postul pregateste credinciosii pentru cele doua mari sarbatori ale acestei luni. Este vorba despre Schimbarea la Fata si Adormirea Maicii Domnului.

Praznuita in fiecare an pe data de 6 august, Schimbarea la Fata a Domnului aminteste de momentul in care, pe muntele Taborului, Mantuitorul si- a aratat fata dumnezeiasca.

Desi este perceputa ca o zi de doliu, Adormirea Maicii Domnului sarbatorita intotdeauna in data de 15 august este de fapt o bucurie. Reprezentantii Bisericii spin ca de fapt prin ridicarea la cer a acesteia omenirea a castigat inca un mijlocitor pentru iertarea pacatelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident pe Autostrada

Nepastrarea distantei de siguranta a facur din nou victime!!!2 persoane au necesitat interventia echipajelor de descarcerare dupa ce masina in care se aflau a intrat intr-un tir. Politistii spun ca evenimentul rutier s-a petrecut pe A1, la kilometrul 277, in zona Apoldu, pe sensul de mers spre Sibiu. ISU Sibiu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro