A crescut numarul accidentelor de munca produse in constructii!

Inspectorii de munca sunt ingrijorati de numarul mare de accidente de munca produse pe santierele de constructii. Acestia spun ca in ultimele 6 luni s-au facut peste 30 de actiuni de control si s-au aplicat 7 amenzi. Chiar si asa, in cursul acestei saptamani un barbat a ajus la spital grav ranit dupa ce a cazut de pe o cladire aflata in constructie.

Din aprilie si pana la inceputul acestei luni inspectorii de munca din Sibiu au desfasurat o serie intreaga de actiuni de control in domeniul constructiilor. Controalele au avut ca scop principal evitarea accidentelor de munca produse prin cadere de la inaltime de pe santierele temporare si mobile. Actiunile de control au pornit dupa ce inspectorii au constatat ca in ultima perioada numarul accidentelor de munca grave este tot mai mare in domeniul construciilor. Au fost verificate mai bine de 30 de santiere unde isi desfasoara activitatea peste 1500 de lucratori.

Printre deficientele grave constatate de catre inspectori s-a numarat lucrul la inaltime fara echipament individual de protectie, neraportarea la ITM a accidentelor de munca, lipsa planurilor de securitate, lipsa instruirii angajatilor sau lipsa asigurarii si marcarii corespunzatoare a cailor de acces care sa permita evacuarea in caz de pericol. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns chiar saptamana aceasta, imediat dupa finalizarea campaniei de control a avut loc la Sibiu un accident de munca in domeniul constructiilor. Un barbat a cazut de la o inaltime de 3 metri in timp ce lucra la balconul unei cladiri aflate in constructie. Barbatul a fost grav ranit. Cazul este acum in cercetare.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS