7 norocosi in Sibiu

Hila Ovidiu

Doar 7 dintre cei 155 de contestatari ai bacalaureatului de toamna au avut noroc. Acestia au obtinut nota de trecere in urma contestatiilor. La polul opus, 21 de tineri care au contestat nota primita s-au ales cu mai putine puncte in urma recorectarii.

Daca ne obisnuiseram cu notele mici la bacalaureat, ei bine din aceasta toamna a aparut un nou fenoment: absenteismul. Astfel dintre cei aproximativ 1550 de aspiranti la diploma obtinuta in urma testului de maturitate s-au mai si prezentat in fata dascalilor doar 1225. Procentul initial de promovabilitate a fost de aproximativ 25 la suta insa acesta a crescut usor in urma contestatiilor. 155 dintre tinerii examinati in sesiunea de toamna a bac-ului au cerut recorectarea lucrarilor. Pentru rezolvarea contestatiilor lucrarile au fost trimise la Deva. Chiar si asa procentul de promovabilitate a fost de 26, 29 la suta. In urma contestatiilor 7 dintre contestatari au reusit sa promoveze examenul in timp ce alti 145 au obtinut note intre 5.00 si 5.99. Cele mai multe note au fost intre 6 si 6.99, peste 50 de elevi au obtinut note intre 7 si 7.99, 5 s-au ales cu note de pana la 8.99 si niciunul nu a reusit sa treaca de nota 9. Ba mai mult, 21 de contestatari ai notelor initiale s-au trezit cu note mai mici decat cele afisate initial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Injunghiat de un cioban

Scandal intre ciobani in localitatea Somartin! Un barbat a ajus la spital cu o plaga injunghiata iar medicul legist a cinsiderat ca i-a fost pusa viata in pericol. Atacatorul este acum cercetat pentru tentativa de omor. Un cioban a ajuns la spital, dupa ce colegul lui de la stana l-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro