60% dintre romani au risc de insuficienta cardiaca

Hila Ovidiu

Insuficienta cardiaca omoara mai multi oameni decat cancerul. Si asta pentru ca romanii nu se prezinta la medic decat in ultima faza. Boala apare pe fondul obezitatii, lipsei de miscare sau a stress-ului.

insuficienta cardiacaInsuficienta cardiaca se traduce practic prin afectarea structurii si funciei inimii ducand la incapacitatea acesteia de a pompa suficient sange pentru a asigura buna functionare a inimii. Acest sindrom poate aparea de la varste fragede insa romanii obisnuiesc sa puna simptomele pe seama oboselii si se prezinta la medic de cele mai multe ori mult mai tarziu decat ar fi cazul. La momentul de fata in tara noastra mai mult de jumatate dintre romanii care decedeaza in urma unei boli au suferit de afectiuni cardiace.
Cauzele insuficientei cardiace sunt alimentatia necorespunzatoare, lipsa activitatii fizice si lipsa unor controale periodice. Bolile cardiovasculare ucid in tara noastra de trei ori mai multi bolnavi decat cancerul. Culmea este ca, in pofida credintelor traditionale ca femeile sunt protejate pana la o anumita varsta de boli cardiovasculare numarul celor care ajung sa sufere de astfel de afectiuni creste de la o zi la alta.
De cele mai multe ori pacientii care vin cu forme grave de insuficienta cardiaca sunt persoane care au fumat, au consumat mancaruri grase si au dus o viata sedentara. Medicii recomanda renuntarea la grasimi in primul rand si cel putin o jumatate de ora de activitate fizica pe zi. Insuficienta cardiaca se manifesta prin senzatia lipsei de aer si oboseala permanenta. Acestea sunt cele doua simptome care ar trebui sa trimita pacientul la medicul de familie. De aici va urma un control la medicul de specialitate si un tratament adecvat pentru prelungirea si imbunatatirea vietii pacientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sanitarii priceputi

Elevi de gimnaziu si liceu din judet au participat vineri la un concurs special pus la cale de catre Crucea Rosie. Adolescentii au trebuit sa dovedeasca faptul ca sunt cei mai priceputi sanitari. Sanitarii priceputi este un concurs de sanatate si prim-ajutor organizat pentru prima oara de catre Crucea Rosie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro