5771 de tablete

0
77

În cursul acestei săptămâni,  Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a primit din partea Guvernului României, prin Ministerului Educației și Cercetării, un număr de 5771 de tablete, acestea reprezentând numărul total de tablete solicitate de către conducerea fiecărei unități de învățământ din județ, într-un centralizator din luna mai 2020. Toate tabletele vin însoțite de abonament de internet valabil pentru 24 de luni, iar  instalarea, verificarea lor calitativă și predarea către unitățile de învățământ din județ se face în regim de urgență, dorindu-se ca tabletele să ajungă cât mai repede la beneficiarii finali.
Doamna vicepremier Raluca Turcan a participat personal la acțiunea de distribuire a tabletelor școlare în câteva unități de învățământ din județ, și a făcut următoarele precizări:  Guvernul României a reușit să reglementeze sistemul  achizițiilor de urgență și să identifice sumele necesare funcționării tuturor sectoarelor-cheie ale societății într-o perioadă cu provocări nemaîntâlnite în istoria noastră. Educația a fost și rămâne domeniu prioritar pentru Executiv , iar pentru organizarea învățării online a fost prevăzută distribuirea a 250.000 de tablete, în diferite loturi. De asemenea, au fost prevăzute 100 milioane de euro – achiziții descentralizate pentru achiziționarea de laptop-uri și tablete,  și s-au depus nu mai puțin de 193 de proiecte și 407 schițe de proiecte în valoare de 184 milioane euro pentru cumpărarea sau decontarea  de aparatură de același tip. În plus, Guvernul a creat mecanismele achizițiilor de echipamente de protecție și containere  (190 milioane lei) pentru ca desfășurarea cursurilor, acolo unde este permisă, să se facă în siguranță.Solicitările transmise de la Sibiu  au fost tratate  la nivel central  cu maximă responsabilitate, asigurându-l personal  pe dl inspector general prof. dr. Alexandru Dumbravă, inclusiv prin prezenta mea astăzi aici, de întreaga susținere a autorităților guvernamentale – Raluca Turcan , vicepremierul Romaniei.
La rândul său, inspectorul școlar general al ISJ Sibiu, Alexandru Dumbravă, a precizat că, pe parcursul săptămânii viitoare, toate tabletele vor fi distribuite școlilor din județul Sibiu, care le-au solicitat.
De asemenea, ISJ Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, a mai achiziționat stocuri de materiale de igienă, măști, dezinfectanți, dar și dispozitive electronice necesare unităților de învățământ pentru a le da acestora din urmă în situații de urgență. În perioada următoare, ISJ Sibiu va pregăti și un proiect pentru achiziția de dispozitive electronice pe fonduri europene pentru a fi depus, în parteneriat cu unitățile școlare care mai constată că încă mai au nevoie de dotări suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.