Sibiul, locul III pe tara la numarul de votanti

0
554

Sibiul a fost duminica exemplu de mobilizare la votul pentru alegerile europarlamentare. Cu o prezenta istorica am putea spune la urne, judetul nostru a fost pe locul III la nivel national ca numar de persoane care si-au exercitat dreptul la vot. Favoritii sibienilor au fost USR+PLUS si PNL.

Duminica inca de la primele ore ale diminetii sibienii s-au dus la urne pentru a alege viitorii europarlamentari. Conform Biroului Electoral Central in cele 373 de sectii de votare din tot judetul si-au exercitat dreptul constitutional un  numar de aproape 210.000 de sibieni. Numarul votantilor de la acest scrutin este un record pentru judetul nostru. Mobilizarea a fost masiva. Ca niciodata, oamenii au stat la coada si cate o jumatate de ora. Rezultatele nu s-au lasat insa asteptate. Judetul Sibiu a fost pe locul III, dupa Ilfov si Cluj la numarul de votanti. 55,08% dintre cei cu drept de vot au fost la urne in weekendul ce tocmai s-a incheiat.

La Sibiu a votat si Prima Doamna a Romaniei. Carmen Iohannis si-a exercitat dreptul constitutional la o sectie de la Scoala 4.

Candidatii preferati ai sibienilor au fost cei de pe listele Aliantei USR PLUS si PNL. PSD a obtinut la Sibiu unul dintre cele mai rusinoase scoruri ale ultimelor 4-5 scrutine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.