Licitatia pentru sistemul de securitate al orasului nu are nici in momentul de fata un castigator

0
434

Securitatea Summitului din mai este pusa sub semnul intrebarii. Pana la acest moment ar fi trebuit sa fie gata un sistem de supraveghere video de ultima generatie care sa permita urmarirea masinilor in functie de numar si detectarea  rapida a potentialelor fapte cu caracter de risc. Din cauza contestatiilor insa la momentul de fata nici licitatia nu este gata…

16 milioane de lei ar fi urmat sa fie cheltuiti pentru a implementa in Sibiu unul dintre cele mai moderne sisteme de supraveghere video din Romania. Banii sunt insa atribuirea contractului este in continuare tergiversata. Documentatia s-a depus pe Sicap in luna iulie iar un castigator ar fi trebuit sa fie desemnat de curand. Licitatia a fost din nou contestata.

Conform procedurii se va mai pierde o luna de zilei pentu analiza contestatiei si abia apoi se va putea desemna un castigator. Va mai dura probabil si pana se va semna contractul dar si pana cand se va emite ordinul de incepere a lucrarilor. In aceste conditii lucratorilor le-ar mai ramane maxim o luna de zile la dispozitie pentru a implementa sistemul cu peste 100 de camere si doua centre de comanda.

Realizarea acestui proiect este extrem de importanta in conditiile in care sistemul ar urma sa fie parte a planului de securitate privind Summitul din 9 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.