Eveniment TE VE DE!

0
411

In timp ce primaria cheltuie sume considerabile pentru realizarea de filme oda cu maretele realizari, orasul este sufocat de degradare, trafic haotic, fecale si urina pe la colturi, graffiti pe toate zidurile, lucrari la drumuri de mantuiala, nedeszapezire, si lista, poate continua…

De aproximativ 2 luni EVENIMENT TV, a demarat campania de constientizare a problemelor comunitatii, evenimentTeVeDe. In tot acest timp sute de mesaje, filme si poze ale locuitorilor Municipiului Sibiu, ne au semnalat problemele cu care orasul nostru se confrunta.

Vorbim aici despre imagini cu dale si scari care au devenit capcane pentru pietoni in zonele centrale, asfaltari de mantuiala care s-au umplut de gropi in doar cateva luni, precum si asfaltari realizate peste strat de zapada in plina ninsoare. La acestea se adauga strazi din centrul orasului pline de gropi si petece pe asfalt, gunoaie in locurile de joaca pentru copii si accidente in aceste spatii publice, statii de autobuz lasate in paragina, autobuze noi defecte dupa cateva luni, si multe altele.

Cu toate acestea primaria intelege sa cheltuie cateva sute de milioane de lei vechi pentru filme care sa induca cetatenilor perceptia ca orasul merge bine si se fac investitii de calitate. Strategii in comunicare ai primariei stabilesc si difuzarea acestora pe asa zisele canale proprii media, adica o pagina de facebook, unde marile realizari sunt vazute de maxim 100 de persone, si se preocupa mai putin in a oferii detalii si raspunsuri la petitii si solicitari.

In timp ce orasul Sibiu, este unul cu un buget considerabil, din care se pot realiza investitii serioase si de calitate, numeroase licitatii sunt blocate din cauza caietelor de sarcini facute “pe picior” si, evident, contestate de firmele care sunt dezavantajate de acestea, acesta fiind si motivul pentru care numeroase obiective din oras arata deplorabil.

Asadar , cu toate ca exista bani suficienti pentru intretinerea si dezvoltarea orasului, aparatul primariei este preocupat cu atribuirea de lucrari si servicii catre firmele de casa, firme care s-au obisnuit sa castige contracte pe bani frumosi, dar pe care sa le realizeze defectuos, partial sau deloc.

Suntem anul acesta in lumina intregii Europe, iar in Sibiu vor poposi cei mai importanti oameni de stat din Uniunea Europeana, impreuna cu delegatii de inalta tinuta civica si morala.

Prin demersul nostru comun, institutie media si comunitate, speram ca si institutiile publice sa devina constiente de importanta momentului si sa elimine din fasa posibilitatiile prin care Sibiul sa se faca de ras.

Eveniment TV Regional va continua pe parcursul anului 2019, campania EVENIMENT TE VE DE, pentru ca ne dorim ca orasul in care traim cu totii, sa fie unul civilizat, unul cu care sa ne mandrim, asa cum am facut-o in trecut, si nu  sa asistam complici la degradarea si prafuirea acestuia.

 

Asteptam in continuare imaginile dvs. si mesajele la 0723 50 15 50 sau pe e-mail la eveniment@evenimentsibiu.ro.

Si nu uita! Eveniment Te Ve De!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.