50 de vinuri romanesti intalnesc 50 de preparate culinare italiene

Marinela Vasilica Ardelean, cel mai bun somelier al Romaniei a fost joi la Sibiu. Si-a lansat aici volumul intitulat „50 de vinuri romanesti intalnesc 50 de preparate culinare italiene. Chiar daca activeaza de ani buni in domeniul vinurilor in Italia, tanara nu si-a uitat radacinile si a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a duce peste tot in lume vestea licorilor bahice mioritice.

vPutin cunoscuta in tara noastra, meseria de somelier a dus-o pe tanara Marinela Ardelean in Italia unde a ajuns sa lucreze pentru una dintre cele mai mari companii producatoare de vinuri spumante din peninsula. Revenita in tara a avut ocazia de a degusta prin prisma cunoscatorului vinurile romanesti. De aici a pornit si dorinta de a le face cunoscute dincolo de hotarele tarii. Asa a luat nastere ideea cartii lansate azi. Cele 50 de vinuri romanesti care intalnesc tot atatea preparate culinare italienesti sunt practic o carte de vizita pentru vinariile din tara noastra.
Cartea prezinta produsele a 18 producatori romani de vinuri de inalta calitate si 18 restaurante italienesti dintre care 11 au stele Michelin.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS