50 de cazuri de abuz asupra minorilor confirmate de la inceputul anului si pana in prezent

Hila Ovidiu

Sute de copii din Sibiu sunt abuzati in fiecare an fizic, psihic sau emotional. Numai in 2018 au fost confirmate 50 de cazuri de abus asurpa minorilor in tot judetul. Copiii sau apropiatii acestora trebuie sa stie ca pot solicita ajutor la Telefonul Copilului.

Anual la nivelul DGASPC Sibiu sunt raportate sute de cazuri de abuzuri asupra copiilor. In urma cu 2 ai spre exemplu au fost inregistrate peste 600 de cazuri de sesizari de abuz, neglijare sau exploatare a minorilor. Trist este ca mai bine de jumatate din aceste cazuri chiar s-au confirmat. Anul trecut au fost depuse 572 de sesizari care au vizat situatii dramatice pentru 945 de copii.

Pentru a semnala orice forma de abuz asupra copiilor a fost lansat Telefonul Copilului unde oricine poate suna pentru a anunta situatiile in care copiii sunt exploatati fizic, emotional sau psihic. Numarul scurt 0269983 poate fi apelat zilnic intre orele 07.30 si 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Condamnati la inchisoare pentru infractiuni rutiere

Judecatorii sunt din ce in ce mai duri in privinta infractiunilor rutiere. 2 barbati au fost condamnati la detentie dupa ce au fost prinsi beti in trafic sau conducand cu permis fals. Politistii din Dumbraveni au prins in ultimele 24 de ore un tanar in varsta de 24 de ani […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro