5 cazuri de meningita in 2018

Hila Ovidiu

Tanara care se zbate acum intre viata si moarte nu este singurul caz de meningita tratat la Sibiu. In cursul anului trecut au inregistrate alte 5 cazuri. Din pacate doua au fost soldate cu deces. Medicii spun ca meningita este o boala rara insa foarte violenta.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca in cursul lui 2018 in judetul Sibiu au fost inregistrate 5 cazuri de meningita. Din pacate in doua dintre ele pacientii nu au mai putut fi salvati.

Decedatii sunt copii cu varste de pana intr-un an. Medicii definesc meningita ca pe o inflamarea meningelor, membranele care acopera creierul si coloana vertebrala. Cei mai predispusi la imbolnavire sunt copiii, adultii tineri sau cei cu sistem imunitar slabit. Boala este cauzata de bacterii sau virusi.

Specialistii confirma faptul ca o metoda importanta de preventie o constituie administrarea vaccinurilor din programul national de vaccinare. Vorbim aici despre imunizarea contra varicelei, a pojarului, oreionului, rugeolei sau anti haemophilus de tip B.

Exista si un vaccin meningococic, recomandat persoanelor cu risc crescut de infectie. Se administreaza de obicei copiilor cu varste de peste 2 luni numai in cazul in care acestia au probleme grave de sistem imunitar. Atentie, vaccinul nu are puterea de a imuniza pe parcursul intregii vieti.

O importanta metoda de preventie este si igiena personala. Spalarea mainilor, folosirea doar a farfuriilor, canilor si tacamurilor proprii reprezinta doar cateva dintre metodele care pot tine boala departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Retinuti dupa ce au fost implicati in scandaluri

Mai multi sibieni au fost retinuti de catre politisti dupa ce au fost implicati in scandaluri cu violenta. Primii s-au batut in Dobarca iar ceilalti chiar in buricul targului, pe Nicolae Balcescu. Pentru ambele grupuri de scandalagii s-a scerut arestare preventiva. Primul incident cu violenta cercetat de politistii sibieni a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro