4,22%, rata somajului la Sibiu

Hila Ovidiu

Apropierea verii aduce mai multe oferite de angajare pentru sibieni. Numarul locurilor de munca vacante creste de la o saptamana la alta, iar cel al somerilor scade cu aproximativ 400 de persoane la fiecare luna. La momentul de fata in judetul nostru sunt aproximativ 8 mii de someri inregistrati.

indexReprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu anunta o scadere a numarului somerilor cu mai bine de 0,20 puncte procentuale. In cifre asta inseamna ca in cursul lunii aprilie cel putin 500 de sibieni si-au gasit un loc de munca. Si nici nu e de mirare! Ofertele de angajare au curs pe banda rulanta in ultimele saptamani. Chiar si asa trebuie mentionat faptul ca, cei mai multi oameni aflati in cautarea unui loc de munca sunt in municipiul Sibiu. Vorbim despre mai bine de 3 mii de persoane. Pe locul 2 in topul somerilor se numara Mediasul cu aproximativ 2300 de someri. Locurile 3 si 4 sunt ocupate de catre Agnita si Dumbraveni. Cei mai putini someri, 114 sunt inregistrati la Cisnadie. Din numarul total de persoane inregistrate ca fiind in cautarea unui loc de munca doar putin peste 2300 beneficiaza de indemnizatie de somaj. Cel mai greu isi gasesc un loc de munca stabil cei care nu au studii. 6815 persoane sunt in aceasta situatie. Au absolvit doar scoli primare, gimnaziale sau profesionale dar cu profesii care nu mai au cautare acum pe piata muncii. La polul opus se situeaza absolventii se studii universitare. Doar putin peste 400 de absolventi de facultate si-au depus actele pentru somaj. Cel mai probabil dupa incheierea anului universitar numarul somerilor pe acest segment este posibil sa creasca. Si asta pentru ca nu toti absolventii de facultate proaspat iesiti de pe bancile universitatilor reusesc sa se integreze in piata muncii. Iar pentru ca legea le ofera acest sprijin, isi depun dosarele pentru a beneficia de somaj. In ceea ce priveste numarul somerilor deja inregistrati, cei mai multi, mai bine de 2200 au varste cuprinse intre 40 si 50 de ani. Cei mai putini, sub 700, au varste cuprinse intre 25 si 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consilier arestat preventiv

Consilierul local care si-a bagat tatal in spital a fost arestat preventiv. Acesta a primit mandat pentru urmatoarele 30 de zile. Consilierul local din Rosia care si-a agresat tatal in urma cu mai bine de o saptamana de zile a primit mandat de arestare preventiva. Acesta va sta dupa gratii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro