4 mii de boboci in clasa pregatitoare

Hila Ovidiu

De luni se da startul inscrierilor pentru clasa pregatitoare. Pana in 26 februarie fiecare scoala care are clase pregatitoare are obligatia de a organiza Ziua Portilor Deschise astfel incat parintii sa se familiarizeze cu viitoarele locatii in care odraslele lor vor face primii pasi la scoala. Anul acesta au fost infiintate 206 clase pentru un numar de 4230 de viitori elevi.

pregaParintii care vor sa isi dea copiii la scoala desi nu au implinit varsta de 6 ani pana la fiele lunii august trebuie sa solicite testarea micutilor pentru a vedea daca vor face fata sistemului de clasa pregatitoare. Evaluarile se vor face pana in 11 martie. Prima etapa de inscrieri debuteaza luni si va dura pana in 13 martie. Parintii pot depune cererea de inscriere si on-line. Validarea locului va fi facuta insa numai prin prezenta fizica a parintelui la scoala. Din 16 martie incepe repartizarea viitorilor scolari la scoala de circumscriptie. Admiterea se va face in perioada 17-19 martie, i ar in 20 se vor afisa listele cu micutii inscrisi in clasa pregatitoare. Pentru a nu ramane pe dinafara parintilor care doresc inscrierea la o alta scoala decat cea de circumscriptie li se recomanda sa treaca in lista de optiuni si revenirea la scoala de circumsciptie in situatia in care micutul nu va prinde un loc la scoala la care se doreste inscrierea lui. A doua etapa incepe in 23 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multe viroze si pneumonii

Peste 2600 de sibieni au cazut prada virozelor. Alti 700 au facut pneumonii in ultimele 7 zile. Cu totii au fost tratati de medicii de familie. Pentru intarirea sistemului imunitar se recomanda consumul de fructe si legume proaspete. In ultima saptamana au batut la usa medicului de familie aproape 2700 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro