39 de scoli nu au autorizatie de securitate la incendiu

stiri redactie

Inainte de primul clopotel din anul de invatamant 2019-2020 si cei de la ISU au pornit in control in unitatile de invatamant. La momentul de fata 39 de scoli si gradinite nudetin autorizatie de securitate la incendiu.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta spun ca pe langa cele aproape 40 de scoli care functioneaza fara autorizatie mai sunt inca 26 de unitati de invatamant care au reusit pana acum sa obtina avizul care sta la baza realizarii modificarilor in interiorl scolilor pentru a permite crearea conditiilor necesare pentru obtinere autorizatiei de securitate la incendiu. Comparativ cu anul trecut numaurul unitatilor de invatamant care au reusit sa intre in legalitate a crescut cu inca 5.

Pompierii sibieni continua controalele in unitatile de invatamant. Actiunile vizeaza in principal functionarea iluminatului de securitate pentru evacuarea, asigurarea conditiilor care sa pemita, in caz de necesitate, evacuarea persoanelor, exploatarea corecta a centralelor termice si cosurilor de fum, existenta si functionalitatea hidrantilor, a stingatoarelor si a mijloacelor de detectare a fumului in caz de incendiu.

Cei de la ISU spun ca vor continua controalele si in perioada urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scoala in doua schimburi pentru elevii de la Noica

Elevii de la Noica vor invata anul acesta in doua schimburi. In unitatea de invatamant au loc ample lucrari de reparatii iar muncitorilor le este imposibil sa termine totul pana luni. Joi unitatea de invatamant era in plin santier. Lucrarile sunt programate sa continue, cel putin pe hartie, pana in luna […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro