39 de scoli nu au autorizatie de securitate la incendiu

Inainte de primul clopotel din anul de invatamant 2019-2020 si cei de la ISU au pornit in control in unitatile de invatamant. La momentul de fata 39 de scoli si gradinite nudetin autorizatie de securitate la incendiu.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta spun ca pe langa cele aproape 40 de scoli care functioneaza fara autorizatie mai sunt inca 26 de unitati de invatamant care au reusit pana acum sa obtina avizul care sta la baza realizarii modificarilor in interiorl scolilor pentru a permite crearea conditiilor necesare pentru obtinere autorizatiei de securitate la incendiu. Comparativ cu anul trecut numaurul unitatilor de invatamant care au reusit sa intre in legalitate a crescut cu inca 5.

Pompierii sibieni continua controalele in unitatile de invatamant. Actiunile vizeaza in principal functionarea iluminatului de securitate pentru evacuarea, asigurarea conditiilor care sa pemita, in caz de necesitate, evacuarea persoanelor, exploatarea corecta a centralelor termice si cosurilor de fum, existenta si functionalitatea hidrantilor, a stingatoarelor si a mijloacelor de detectare a fumului in caz de incendiu.

Cei de la ISU spun ca vor continua controalele si in perioada urmatoare.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS