3800 de viitori scolari, in scrisi in prima etapa

Hila Ovidiu

Parintii s-au grabit sa isi inscrie odralele in clasa pregatitoare. In prima etapa au fost inscrisi peste 3800 de viitori scolari. In total, in acest an sunt asteptati sa se inscrie in clasa pregatitoare aproximativ 4 mii de copii. A doua etapa a inscrierilor debuteaza in 23 martie.

pregaPentru anul de invatamant 2015-2016 la Sibiu s-a alocat un numar de 206 clase pentru cuprinderea elevilor in clasa pregatitoare. In total urmeaza sa devina scolari din toamna 4230 de copii. Din numarul total de clase, 16 sunt pentru limba germana. Acestea insumeaza 394 de locuri. Inca din primele zile de inscrieri parintii au luat cu asalt scolile pentru a-si adjudeca in numele prescolarilor un loc in scolile de circumscriptie, sau de ce nu, la risc, un loc in cele mai populare scoli din judet. Pana la acest moment au fost inscrisi mai bine de 3800 de elevi. Incepand de miercuri dimineata se trece la procedura de admitere sau respingere a cererilor de inscriere venite din partea celor care au optat pentru alta scoala decat cea din cartierul unde locuiesc. Selectia se va face in baza unor criterii de departajare. Listele finale cu numele candidatior inmatriculati si numarul total al locurilor ramase libere vor fi facute publice cel mai tarziu in 21 martie. Din 23 martie incepe cea de-a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare. Aceasta a doua etapa se adreseaza celor care au ratat prima sesiune de inscriere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mopedist beat si fara permis

Imediat ce au dat primele raze de soare, mopedistii au aparut pe sosele ca ciupercile dupa ploaie. Multi dintre ei au uitat insa ca pentru o plimbare cu mopedul e nevoie de permis de conducere. Unui tanar din Ocna Sibiului i-au reamintit politistii acest lucru. Pana aici nimic deosebit, insa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro