350 de milioane, plafon pentru „Prima masina”

Hila Ovidiu

A fost stabilit plafonul de garantare pentru programul „Prima masina”. Anul acesta s-au alocat 350 de milioane de lei. Cei care isi vor cumpara autoturism prin intermediul acestui program vor beneficia de o perioada de creditare de 5 ani de zile.

images

Programul in cauza a fost lansat in 2014. Atunci insa plafonul de garantare a fost de doar 50 de milioane de lei. Pentru acest an a fost alocat un plafon de garantare de 350 de milioane de lei. Bancile interesate sa devina partenere se pot inscrie in program pana in 2 martie.
De acest program pot beneficia persoanele care au minim 18 ani, care obtin venituri si care nu detin deja o masina proprietate personala. Perioada de creditare este de maxim 5 ani la un cost al masinii de cel mult 50 de mii de lei plus tva si cu o dobanda subventionata in proportie de 50 de procente. Beneficiarii trebuie sa faca dovada faptului ca masina achizitionata este noua, este achizitionata de la o persoana juridica si are standardul EURO 5. Pentru a intra insa in posesia masinii, beneficiarul trebuie sa detina un avans de minim 5 la suta din pretul de achizitie si asigurarea autoturismului nou achizitionat garantata printr-o polita de asigurare CASCO menita sa acopere cel putin riscurile de avarii si furt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

"Nu tremur la cutremur"

Speriati de seismele de mica intensitate care au loc aproape zilnic in tara noastra de mai bine de un an de zile, cei de la ISU au lansat o campanie preventiva. “Nu tremur la cutremur” se intituleaza aceasta si ofera informatii despre cum ar trebui sa se protejeze oamenii in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro