300 de controale lunar

Hila Ovidiu

In doar 3 luni de zile inspectorii ITM au efectuat aproape o mie de controale la firmele din judetul nostru. Acolo unde au gasit abateri specialistii in relatii de munca si SSM au aplicat amenzi usturatoare. Valoarea acestora se ridica la aproape 400 de mii de lei.

control-itm

Din cele aproape o mie de controale cele mai multe, 523 au fost pe relatii de munca. Restul s-au facut pe segmentul de sanatate si securitate in munca. Inspectorii au avut in vedere legalitatea formalitatilor de angajare, grilele de salarizare, efectuarea operatiunilor in Revisal dar si instruirea angajatilor la locul de munca, echipamentul de protectia al acestora si respectarea normelor de siguranta la locul de munca. acolo unde au gasit abateri de la legislatia specifica inspectorii ITM au dat amenzi usturatoare. Din suma de mai bie de 376 de mii, doar 90 de mii de lei au fost amenzi pentru cei care nu au respectat normele de securitate la locul de munca. Restul de aproape 300 de mii de lei s-au aplicat pentru segmentul de relatii de munca. Inspectorii au descoperit in cadrul controalelor 13 angajatori care au avut 19 angajati fara contract individual de munca. Acestia s-au ales cu amenzi in valoare de 190 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

15 radare pe drumurile judetului

Politistii rutieri scot radarele de la naftalina in acest weekend. Oamenii legii anunta actiuni pe toate liniile, mai ales ca volumul de trafic va fi mai mare datorita Sarbatorilor Pascale. Daca vreti sa mai aveti permis de conducere si dupa Pasti, aveti grija la pietoni, nu consumati alcool inainte de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro