3 noi contracte cu finantare nerambursabila semnate cu ADR Centru

Saptamana a debutat cu evenimente de maxima importanta la Consiliul Judetean Sibiu. A avut loc semnarea a 3 noi contracte de finantare  cu ADR Centru. Cel mai important dintre ele vizeaza dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, cel de-al doilea este tot din domeniul sanatatii si vizeaza reabilitarea si dotarea ambulatorului integrat de la Spitalul Orasenesc Cisnadiei iar cel de-al treilea proiect pentru care s-a castigat finantare europeana vizeaza construirea unei crese  in Avrig.

Contractul pentru “Dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgnta Sibiu” are o valoare de peste 4, 3 milioane de lei si o perioada de implementare de 21 de luni, pana in 31 martie 2020. Proiectul este unul extrem de important dat fiind faptul ca vorbim despre aducerea la Sibiu a unor aparate pe care cel mai mare spital din tot judetul nu le-a avut pana acum. La acestea se adauga si ecografe doppler ultraperformante menite sa le inlocuiasca pe cele existente.

De conditiile moderne din Ambulatoriul Judeteanului ar urma sa se bucure anual peste 135.000 de pacienti. Pana la momentul la care aparatura va fi data insa in folosinta mai este un pic de asteptat. Este nevoie de achizitii iar mai apoi  de realizarea unui contract cu  Casa de Asigurari de Sanatate.

Investitiile in sanatate nu se limiteaza doar la cel mai mare spital din judet. Si la Cisnadie se fac proiecte importante inca de acum cativa ani. Reprezentantii Primariei Cisnadiei au semnat luni cu ADR Centru un contract de finantare pentru proiectul  intitulat “Reabilitare si dotare cu aparatura medicala a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orasenesc Cisnadie”. Durata de implementare a proiectului este de 60 de luni, pana la jumatatea lunii iunie a anului 2021 iar valoarea totala a proiectului se apropie de 20 de milioane de lei.

Proiectul de la Cisnadie este considerat unul de maxima importanta pentru ca, implementarea lui, ar putea duce la reducerea fluxului de pacienti din povara spitalului judetean. De noile servicii medicale vor beneficia peste 15 mii de oameni din Cisnadie la care se adauga cei din Sadu, Rau Sadului sau Talmaciu.

Propiectul prevede reabilitarea din temelii a cladirii actualmente abandonate a ambulatoriului si construirea uneia noi, similare cu cea existenta, pentru a asigura functiunile specifice de baza ale programului de ambulatoriu.

Cel de-al treilea proiect pentru care s-a semnat contractul la inceputul acestei saptamani vizeaza constructia unei crese in orasul Avrig. Aceasta vine ca o maxima necesitate dupa ce, in repetate randuri, reprezentantilor primariei avrigene li s-a cerut gasirea de solutii in cazul parintilor care lucreaza si nu au cu cine sa isi lase copiii mici.

Schimbarile legislative din ultima perioada impovareaza insa bugetul primariei avrigene. Contributia specifica va trebui sa fie mult mai mare din partea administratiei locale. Proiectul de la Avrig prevede constructia si dotarea unei crese de 5 gruipe cu probram de zi si undeva la 70 de locuri. Valoarea totala a proiectului este de aproape 8 milioaje de lei din care finantarea nerambursabila este de doar 2,5 milioane de lei. Consiliul local Avrig si-a luat insa angajamentul ca va sustine din fonduri proprii realizarea cresei.

Conform proiectului cresa ar urma sa fie construita pana la data de 31 iulie 2022. La momentul de fata, cel putin o suta de copii din oras ar avea nevoie de serviciile unei crese.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS