28 de muncitori fara forme legale depistati luna trecuta la Sibiu

Zeci de muncitori fara forme legale au fost descoperiti in luna iulie de catre inspectorii de munca ai ITM Sibiu. Oamenii lucrau in domeniul constructiilor.

Pe tot parcursul lunii iulie, in fiecare zi de joi, la nivel national s-a desfasurat campania “O si pe saptamana”. In cadrul acestei actiuni inspectorii de munca au verificat, prin controale inopinate, 28 de operatori economici care isi desfasoara activitatea in zona constructiilor. In timpul actiunilor de control au fost descoperiti 28 de muncitori fara forme legale. Cei mai multi dintre ei isi desfasurau activitatea sub egida unei firme prahovene.

Angajatorul in cauza s-a ales cu o amenda de 200.000 de lei, suma maxima posibila care se aplica pentru munca la negru. Amendati au fost si ceilalti angajatori prinsi practicand munca fara forme legale. Per total amenzile aplicate la Sibiu se ridica la 320.000 de lei. La acestea se adauga inca doua amenz in valoare totala de 7500 de lei aplicate pentru neasigurarea conditiilor de siguranta in timpul lucrului.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS