25 de interventii SMURD in Paltinis

Hila Ovidiu

Punctul SMURD infiintat in Paltinis incepe sa isi dovedeasca utilitatea. Pana acum medicii au fost solicitati in 25 de cazuri de urgente medicale. In cele mai multe cazuri a fost vorba despre traumatisme capatate in urma cazaturilor pe partii.

indx

Punctul SMURD de la Paltinis a fost inaugurat in urma cu doua saptamani. Este primul de acest tip deschis in tara noastra de la inceputul anului. Centrul a fost deschis la cererea celor de la ISU si a avut ca scop reducerea timpului de raspuns la cazurile medicale de urgenta din zona montana, mai ales ca aici in sezonul rece sunt foarte multi turisti.
A avut pana acum deja 25 de interventii. In majoritatea cazurilor a fost vorba despre oameni care au cazut pe partie si au suferit traumatisme. Nu au fost din fericire cazuri extrem de grave. Prima interventie a avut loc insa chiar in ziua inaugurarii. Acolo isi desfasoara activitatea atat angajati ai ISU Sibiu cat si studenti din anii terminali ai Facultatii de Medicina.
In ultima luna din anul trecut respectiv prima luna a acestui an au avut loc in Paltinis 137 de interventii ale echipelor de Salvare sau SMURD pentru diferite urgente medicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fisuri in autostrada

Se crapa autostrada Sibiu-Orastie! Pe o portiune de 100 de metri din zona Aciliu au aparut adevarate cratere din cauza alunecarilor de teren. Cei de la CNADNR au dispus restrictionarea traficului in zona si au cerut firmei care s-a ocupat de constructia autostrazii sa acopere crapaturile. Lucrarile de reparatii au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro