24 de mii de doze, necesarul de vaccin antigripal de la Sibiu

Hila Ovidiu

De anul acesta vor fi imunizati antigripal doar sibienii care solicita in mod express acest lucru. Medicii de familie si-au consultat deja listele de pacienti iar pentru judetul nostru numarul de doze de ser imunizant  necesar pacientilor din tot judetul este de putin peste 24 de mii.

Pentru a nu mai ramane vaccin nefolosit, cei care se ocupa de campania de vaccinare antigripala la nivelul tarii au decis ca din aceasta toamna sa fie imunizati doar beneficiarii care isi anunta medicul de familie ca isi doresc vaccinarea. Vorbim aici despre persoane aflate in categorii de risc si care au drept la vaccinare gratuita. Pentru judetul Sibiu se vor cere in acest an aproximativ 24 de mii de doze de ser imunizant.Au fost ani in care la catagrafierea populatiei medicii de familie din intreg judetul au raportat si cate 60 de mii de persoane incadrate in categoriile de risc. Pana la momentul de fata insa se lucreaza inca la colectarea datelor. Nu se stie o data sigura pentru ajungerea vaccinurilor la DSP si cu atat mai putin pentru ajungerea lor la beneficiarii de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Transportatori trasi pe dreapta

Timp de o saptamana politistii rutieri au tras pe dreapta toti transportatorii de marfa si persoane care le-au iesit in cale. In urma controalelor 190 de conducatori auto au fost amendati. 4 conducatori auto au ramas fara permis si de 5 ori mai multi fara certificatul de inmatriculare al masinii. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro