22 de proiecte asteapta votul sibienilor pentru Bugetare Participativa

Hila Ovidiu

Au mai ramas doar 10 zile in care sibienii pot vota proiectele pentru programul de Bugetare Participativa. Sesiunea de vot este deschisa pana in 15 noiembrie pe site-ul municipalitatii.

Dupa ce au fost parcurse cele doua etape de vot, au mai ramas in cursa pentru bugetare participativa un numar de 22 de proiecte. Acestea pot fi votate on-line de catre locuitorii municipiului Sibiu.

Au fost declarate eligibile 4 proiecte pentru capitoul de trotuare, alei si zone pietonale, cate 3 proiecte pentru mobilitate, accesibilitate si siguranta circulatiei respectiv smart city si cate 4 proiecte pentru spatii verzi si locuri de joaca, amenajare spatii publice si educatie.

Pe sectiunea de alei si zone pietonale au ramas in cursa un proiect care prevede realizarea unui spatiu de escalada care sa poata fi folosit gratuit de catre toti sibienii, un proiect care prevede treceri de pietoni cu marcaj termoplast in zona scolior, un altul care prevede treceri pentru pietoni iluminate inteligent si un proiect care doreste amplasarea de panouri pentru grafitti in spatiile publice.

Pe zona de mobilitate si siguranta rutiera primul proiect vizeaza amplasarea de delimitatoare pentru pistele de biciclete, cel de-al doilea benzi separate pentru autobuze si biciclisti pe Alba Iulia iar cel de-al treilea un sens giratoriu la intersectia dintre strazile Goga, Bahluiului si Argesului.

La capitolul destinat locurilor de joaca sibienii pot vota un proiect care promite un oras mai verde, unul care prevede amenajarea unui loc de joaca destinat si celor care au depasit varsta prescolara, un proiect care cere amenajarea unui teren de sport pe strada Viitorului si un alt proiect ce vizeaza modrnizarea locului de joaca din Piata Cluj.

Pe zona de spatii publice si mobilier urban sibienii au la dispozitie 4 proiecte care prevad aparate de fitness in inca 3 cartiere ale orasului, parcari modulare supraetajate, o viziune artistica a parcurilor si amenajarea accesului la Monumentul din Dealul Gusteritei.

Penultima sectiune, cea dedicata educatiei, supune votului sibienilor proiecte care propun dotarea gradinitelor cu jocuri inteligente, un program privitor la spalarea corecta a mainilor, unul care doreste amenajarea accesului in curtile scolilor si un proiect legat de ferma animalelor.

Ultima sectiune competitionala are in ultima etapa de vot un numar de 3 proiecte. Vorbim despre Smart City Bus, Iluminare stradala solara si amenajarea de ecrane lef pentru pasajul de la Bulevard.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Banci murdare si cosuri de gunoi pline in cel mai mare parc al Sibiului

Cu mizerie la tot pasul si banci pline de frunze si excremente de pasari! Asa sunt asteptati micutii sibieni in locul de joaca de la intrarea in Parcul Sub Arini. Imaginile dezastrului din parculet ne-au fost trimise pe adresa redactiei de catre un sibian care si-a dus in weekend copiii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro