2017 are premisele unul an agricol bun

0
577

Noul an ar putea fi unul prolific pentru agricultorii romani. Cel putin pentru momentul de fata meteorlogii spun ca rezerva de apa a solului este suficienta iar culturile de cereale sunt aproape de parametrii optimi. Nici cele de pomicultura sau viticultura nu se lasa mai prejos.

Meteorologii spun ca rezerva de umiditate a solului mai ales in ceea ce priveste culturile de grau se va incadra in prima jumatate a acestei luni in limite satisfacatoare in cea mai mare parte a tarii. Ceva probleme ar putea aparea in Dobrogea unde s-ar putea inregistra deficite moderate de apa la sol. Culturile de orz, rapita si grau de toamna sunt de asemenea in trend ascendent si isi urmeaza procesul de dezvoltare firesc. Cele de vita de vie sau pomi fructiferi se afla la momentul de fata in repaosul biologic insa din cauza viscolului, a absentei stratului consistent de zapada si a temperaturilor scazute pe alocuri s-ar putea produce vatamari la nivelul frunzelor.

Specialistii in agrometeorologie sunt de parere ca daca va mai continua sa ninga luna aceasta iar vremea se va incalzi abia in luna martie atat pentru culturile agricole cat si pentru cele pomicole si viticole se anunta un an prolific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.