2008, anul cu cei mai putini someri

Hila Ovidiu

Din aproape 282 de mii de sibieni apti de munca mai bine de 8600 sunt someri. Chiar si asa, in primele trei luni ale anului rata somajului a avut un trend descendent. Cea mai mica rata a somajului din ultimii 10 ani s-a inregistrat in 2008 cand doar 3,2 la suta din populatia judetului aflata in varsta de munca nu avea un job stabil.

someriDin datele puse la dispozitie de catre Agentie Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu aflam ca la finele lunii ianuarie in judetul nostru erau inregistrati 9005 someri dintre care putin sub 3 mii erau indemnizati. In luna mentionata rata somajului a fost calculata la o valoare de 4,65 la suta. Finele lunii urmatoare aducea o scadere a numarului de someri cu 0.06 puncte procentuale. O scadere ceva mai vizibila a fost inregistrata la sfarsitul lunii martie cand numarul somerilor a scazut pana la 8633 iar rata somajului a inregistrat o diminuare pana la valoarea de 4,46 la suta. Chiar si asa anul 2015 pare sa fie departe de cea mai mica valoare a somajului inregistrata in ultimii 10 ani. Cei mai putini someri i-a avut judetul nostru in 2008 cand erau inregistrate in evidentele Agentiei doar putin peste 5700 de someri. Rata somajului a fost atunci de 3,2 la suta. La polul opus, anul in care cei mai multi oameni si-au pierdut locurile de munca a fost 2008 cand numarul somerilor a depasit peste 15 mii iar rata somajului a avut o valoare de 8,2 la suta. Anul 2010 a venit cu o scadere a numarului de sibieni aflati in cautarea unui loc de munca pana la 10 mii de persoane din mai bine de 282 de mii aflate in varsta de munca. Rata somajului pentru 2010 a fost de 5,81 la suta. 2011 a venit cu o relansare a pietei economice si implicit cu crearea de noi locuri de munca. asa se face ca doar 8 mii de persoane ingrosau la momentul respectiv randurile somerilor inregistrati la AJOFM. Pentru anii care au urmat rata somejului a oscilat intre 4,76 la suta si 4,56 la suta. La momentul de fata cei mai multi angajati activeaza in zonele industriale urmate de sectorul bugetar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sediul IPJ atacat cu sticle incendiare

Atac cu cocktail Molotov la sediul Politiei Sibiu. Autorul, un tanar de 28 de ani a fost deja retinut de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu pentru distrugere, ultraj si tulburarea linistii publice. Totul s-a intamplat in noaptea de duminica spre luni cand un tanar in varsta de 28 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro