2 noi cazuri de gripa in Sibiu

Gripa continua sa faca ravagii la Sibiu. 2 copilasi dintr-o gradionita sibiana au fost depistati pozitiv pentru virus gripal. In total in unitatea respectiva au fost depistate 12 cazuri de gripa.

Mai multi copii dar si ingrjijitori de la o gradinita din Sibiu s-au imbolnavit de gripa. In unul dintre cazuri copilasul a avut nevoie de internare. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au recoltat doua probe de detectie a virusului gripal si ambele au fost declarate pozitive de catre Institutul Cantacuzino.

Din totalul de 12 cazuri unul a fost la un copilas de la grupa mijlocie, 8 de la grupa mica si 3 la persoane angajate pentru ingrijirea copiilor. In cazul grupei mici s-a decis sistarea cursurilor pe perioada unei saptamani cat au avut loc igienizar si lucrari de dezinfectare. Copilasii au revenit la gradinita din aceasta saptamana.

In total, in judetul Sibiu, numarul cazurilor de gripa a auns la 16.

Pentru a evita producerea epidemiilor in unitatile de invatamant se recomanda triajul zilnic al copiilor. parintilor li se recomanda sa ii tina acasa inca de la primele semne de boala. Tot de la primele simptome se recomanda vizita la medicul de familie.

No Comment

Leave a Reply

*

*