17 milioane de euro in strazi

Hila Ovidiu

Un pod nou, un viaduct reabilitat, 6 noi sensuri giratorii si zeci de strazi reparate, modernizate sau reabilitate. Acestea sunt doar cateva dintre realizarile municipalitatii in ceea ce priveste infrastructura rutiera in 2012. lucrarile au costat aproximativ 17 milioane de euro.

Sibiul a fost in 2012 un adevarat santier. S-a intervenit pe zeci de strazi pentru lucrari de reparatii sau modernizare, s-au construit noi sensuri giratorii si au fost construite sau reabilitate poduri. Cele mai importante lucrari demarate anul trecut sunt cele de modernizare a strazilor Calea Poplacii si Calea Turnisorului, Calea Cisnadiei. Lor li se adauga reparatia capitala a viaductului Gara Mica si construirea unui nou pod in dreptul strazii Neculce. Insumate, cele cinci lucrari au avut o valoare de 9,2 milioane de euro. Lucrarile de pe strazile teilor, Faurului, Ocnei, Turnului, Asachi, Toparceanu, Arghezi Dobrogei, Soima, Masinistilor, Resita, Sturza, Saligny, Cimitirului, Agricultorilor, Horia, Closca, Muncii, Babateanu, Moreni, Caragiale, Anina, Doja, IOsif, Mozart, Brazilor, Sion, Prejbei Hochmeister si Privighetorii au fost finantate in mare parte din fondurile prvenite de la BERD. Mare parte dintre acestea au inceput in urma cu 2 ani si au fost finalizate in 2012. Pe lista investitiilor mari din anul trecut se numara si infrastructura Cartierului Tineretului care este finalizata. In Vasile Aron lucrarile de modernizare au inceput in 2012 si vor continua si in acest an. Lucrari de reparatii s-au efectuat la 34 de strazi si au costat aproape 28 de milioane de lei. Tot anul trecut au fost construite si sase noi sensuri giratorii. In ceea ce priveste fondurile structurale in prezent in municipiu se deruleaza lucrari in valoare de 430 de milioane de lei. Este vorba despre lucrari la strazi, spatii publice sau retele de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arestati preventiv

4 dintre cei patru hoti prinsi chiar in momentul in care incercau sa sparga sediul unei firme au fost prezentati Parchetului. Acestia au primit decizie de arestare preventiva si au fost incarcerati in centrul de la Sibiu. Politistii sibieni au avut de furca in ultima vreme cu 4 infractori care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro