160 de interventii in primele 10 luni ale anului

Hila Ovidiu

Salvamontistii sibieni n-au prea avut timp sa isi traga sufletul. In primele 10 luni ale anului au fost solicitati pentru mai bine de 160 de interventii. Cei mai multi accidentati pe care i-au salvat au fost romani.Salvamontistii sibieni au avut 10 luni pline. Au fost perioade cu pana la 6 interventii pe zi.
Cele mai multe interventii au fost cele de recuperare a turistilor raniti sau rataciti. La acestea s-au adaugat stopuri cardio-respiratorii dar si multe interventii cu elicopterul.
O alta problema in acest an a fost cea a viespilor. Zeci de oameni au apelat la ajutorul salvamontistilor dupa ce au fost intepati de insecte.
Din cei mai bine de 160 de oameni care au beneficiat de ajutorul salvamontistilor 96 au fost barbati iar restul femei. Ca varsta cei mai multi raniti au avut peste 30 de ani urmati de grupa de varsta cuprins intre 21 si 30 de ani. Statisticile salvamontistilor arata ca cele mai multe incidente, 80 la numar s-au produs pe piste special amenajate. Alte 32 de accidente s-au produs in zona alpina, 22 pe poteci turistice si 4 in urma unei avalanse. Din punct de vedere al repartitiei pe zonele din judet cele mai multe interventii au avut loc in Muntii Cindrel, urmati de Fagaras si Lotru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident cu 3 masini din cauza nepastrarii distantei de siguranta

2 persoane au fost ranite in urma unui accident petrecut la intersectia ditre Balea si Titulescu. De vina pentru producerea evenimentului rutier este un sofer care nu a pastrat distanta de siguranta. Accidentul s-a produs dupa jumatatea orei 15.00 la intersectia dintre strazile Balea si Titulescu. Aici un tanar in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro