16 copii adoptati in 2018

2018 a fost un an cu noroc pentru 16 copilasi abandonati de catre cele care le-au dat viata. Acestia si-au gasit noi familii si au fost adoptati.

Mai bine de 15 copilasi au fost adoptati in cursul acestui an. Alti aproximativ 30 spera sa isi gaseasca o familie care sa le ofere afectiunea si educatia de care au nevoie.

Cei care doresc sa adopte trebuiasca sa indeplineasca toate conditiile cerute de lege in vederea declararii lor ca parinti adoptivi. Dupa ce indeplinesc toate conditiile primesc atestatul de familie sau persoana adoptatoare. In situatia in care au fost respinsi, cei care doresc sa adopte pot solicita o noua reevaluare. Cerintele sunt legate atat de conditiile materiale si financiare cat si de cele psihologice.

Nu pot adopta cei condamnati pentru infractiuni contra persoanei, contra familiei sau pentru pornografie infantila. Nu pot adopta cei gasiti vinovati pentru infractiuni de trafic de droguri sau cei care au fost decazuti din drepturile parintesti. Nu pot adopta cei care au in familie bolnavi psihic si nici cei care nu sunt in deplina capacitate de exercitiu.

No Comment

Leave a Reply

*

*