159 de unitati publice din judet nu au autorizatie de securitate la incendiu

Hila Ovidiu

La 3 ani de la cel mai grav incendiu produs vreodata in Romania postdecembrista inca mai sunt imobile in care tragedia se poate repeta oricand. Vorbim aici atat despre institutii publice cat si despre spatii de agrement private. Cei de la ISU spun ca la nivel de judet sunt mai bine de 150 de cladiri fara autorizatie de securitate la incendiu.

Cel putin teoretic, tragedia de la Colectiv se poate repeta oricand, chiar si in cladirile din judetul Sibiu. La momentul de fata in judet sunt 14 cluburi care nu au autorizatie de securitate la incendiu.

Cluburile nu sunt insa singurele imobile cu risc. Din cele peste 800 de cladiri destinate publicului aflate in evidentele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Sibiu 159 nu au la momentul de fata autorizatia de securitate la incendiu. Multe dintre acestea au fost deja amendate insa nu au fost inchise. Ele au obligatia de a intruni toate conditiile legale pentru a primi aceasta autorizatie. Procedurile sunt insa anevoioase. Pe de-o parte este vorba despre birocratie excesiva iar pe de alta parte de nepasarea posesorilor acestor imobile.

Una dintre cele mai mari cladiri din oras in care au loc adunari cu multa populatie este Sala Transilvania. Aceasta nu are autorizatie de securitate la incendiu insa la fiecare eveniment cu public numeros ISU asigura protectia participantilor cu doua autospeciale cu apa si spuma si echipaje complete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Victimele din Colectiv, comemorate la Sibiu in fata sediului PSD

Una dintre cele mai mari cladiri din oras in care au loc adunari cu multa populatie este Sala Transilvania. Aceasta nu are autorizatie de securitate la incendiu insa la fiecare eveniment cu public numeros ISU asigura protectia participantilor cu doua autospeciale cu apa si spuma si echipaje complete. Mai bine […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro