150 de lei in plus la salariul minim din 1 ianuarie 2019

Hila Ovidiu

Reprezentantii Ministerului Muncii anunta o noua crestere a salariului minim. Aceasta ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2019. Suma ar urma sa fie ridicata la 2.050 de lei brut.

Olguta Vasilescu, sefa de la Ministerul Muncii, a anunutat saptamana aceasta ca se lucreaza la o hotarare de guvern care sa duca la inca o crestere a salariului minim. Cresterea este estimata la 150 de lei, astfel incat brutul minim pe economie sa fie, de la inceputul anului viitor, de 2050 de lei. In buzunarul muncitorilor nu vor ajunge insa decat putin peste 80 de lei. Restul banilor vor reveni statului sub forma de contributii sociale. Aceasta ar urma sa fie cea de-a 16-a majorare din ultimii 10 ani. Chiar si asa insa, salariile romanilor sunt mult sub media europeana. Singurii care castiga mai putin decat noi sunt vecinii bulgari.

De cealalta parte, angajatorii spun ca ultimele mariri salariale ii aduc in sapa de lemn si ca aceste cresteri ale salariului minim sunt de fapt pomeni electorale dat fiind faptul ca anul viitor romanii sunt din nou chemati la urne. Conform datelor Ministerului Muncii la momentul de fata mai bine de 1,3 milioane de romani sunt platiti cu minimul pe economie. Dintre acestia doar 4% lucreaza la stat, restul desfasurandu-si activitatea in mici companii private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Exercitiu la nivel international dupa cel de la Sibiu

Reprezentantii IGPR au tras primele concluzii dupa exercitiul de ieri de la Sibiu. Acestia spun ca Politia este pregatita a intervina in situatii limita.Astfel de exercitii vor mai avea loc si in luna octombrie. Pregatirile sunt datorate faptului ca anul viitor tara noastra preia Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Exercitiul organizat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro