14 cazuri grave de gripa. Numarul virozelor creste

Hila Ovidiu

Revin virozele si infectiile respiratorii de sezon. Incalzirea brusca din timpul zilei si racoarea de pe seara au cam facut victime printre sibieni. Cateva sute de oameni au ajuns la medic dupa ce au racit sau chiar au facut pneumonii. Tot in aceasta perioada a mai fost confirmat inca un caz de gripa.

Numarul infectiilor respiratorii a crescut in doar o saptamana cu 30 de procente ajungandu-se pana la aproape 2800 de cazuri de imbolnavire.  Fata de aceeasi perioada a anului trecut spre exemplu, numarul celor care au ajuns la medic dupa ce au racit este mai mare cu peste 300 de persoane. si numarul pneumoniilor se menntine destul de ridicat. La ora actuala in evidentele Directiei de Sanatate Publica se afla aproximativ 320 de cazuri. In ceea ce priveste gripa in judet pana la aceasta ora au fost semnalate 17 cazuri. Ultimul dintre acestea a primit rezultatele de laborator chiar in aceasta saptamana. Din cei 17 suferinzi de gripa 14 au avut forme grave de boala. Acestea s-au manifestat prin stare generala alterata, meningism si pneumonie. Acestia au necesitat internare. Trei dintre ei sunt copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibienii s-au intalnit cu reprezentantii Avocatului Poporului

Probleme cu creditele in banci, reclamatii cu privire la reevaluarea persoanelor cu handicap si bineinteles proprietati. Acestea sunt cele mai des intalnirte subiecte pe care trebuie sa le dezbata reprezentantii Avocatului Poporului cu sibienii veniti la audiente. Cateva zeci de oameni si-au asteptat randul joi pentru a sta de vorba […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro