11 milioane, investitiile de la Spitalul Judetean

Spitalul judetean Sibiu a cheltuit anul trecut aproape 11 milioane de lei pentru investitii. Din acesti bani doar 3,5 milioane au fost de la Consiliul Judetean. Restul provin din sponsorizari, venituri prorpii sau bani de la Minister.

In ceea ce priveste infrastructura, anul trecut cea mai mare realizare este finalizarea lucrarilor la sectia de ORL. Din fonduri proprii, spitalul si-a asigurat renovarea Centrului de Hemodializa, renovarea Nefrologiei, modernizarea Compartimentului de Endoscopie, extinderea Sectiei de Hematologie si amenajarea unui punct farmaceutic cu circuit inchis pentru distributia citostaticelor.

Anul trecut a adus si aparatura noua la Spitalul Judetean. Cea mai mare achizitie este de departe RMN-ul.  Acesta a fost platit de catre Ministerul Sanatatii. Tot cu bani de la ministerul de resort a mai fost achizitionat un turn laparoscopic, un aparat electrochirurgical, un amplificator de imagine, ventilatoare pentru ATI, un econ Doppler dar si o masa chirurgicala. Alte echipamente au fost achizitionate cu bani de la Consiliul Judetean. Acestora li se adauga si aparatura achizitionata din fonduri proprii. Vorbim aici de un izolator cu presiune negativa, un cazan termic, o statie de neutralizare a deseurilor si o unitate electrochirurgicala.

Din sponsorizari s-au facut dotari pentru sectiile de Cardiologie si ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

1200 de locuri de oferte de angajare pentru sibieni

1200 de locuri de munca vacante! Atatea au la dispozitie cei aflati in cautarea unui job stabil. Sunt peste 100 de angajatori din tot judetul care fac recrutari in aceasta perioada. Absolventii de scoli inalte au la dispozitie posturi de medici, ingineri, economisti, analisti de calitate, directori, proiectanti, responsabili de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro