1000 de doze de imunoglobulina ajunse in tara noastra

0
552

Veste buna pentru pacientii dependenti de imunoglobulina. Au ajuns in tara noastra 1000 de doze. Acestea vor fi impartite prin distribuitorul oficial spitalelor din tara. La finele lunii ar urma sa mai ajunga in Romania inca 2500 de fiole.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat in cursul zilei de joi ca in tara noastra au ajuns cantitatea de  o mie de doze de imunoglobulina, substanta vitala pentru persoanele cu deficiente grave de imunitate sau alte boli autoimune. Fiolele sunt deja la distribuitorul oficial din tara noastra si in cel mai scurt timp urmeaza sa ajunga la pacienti. Numai in judetul Sibiu sunt 5 persoane care au nevoie ca de aer de aceasta substanta. Aceasta nu este insa singura veste buna. La finele lunii urmeaza sa mai ajunga in tara noastra inca 2500 de doze venite de la Crucea Rosie Austria. Austriecii au promis ca vor trimite in tara noastra in 4 transe, un numar total de 16 mii de doze de imunoglobulina. Cei de la Ministerul Sanatatii spun ca pentru a se asigura pe cateva luni necesarul de substanta pentru toti pacientii din tara noastra urmeaza sa se mai faca o achizitie de imunoglobulina. Pentru dozele care ar urma sa vina din Statele Unite procedura de achizitie este deja in derulare.

Reamintim faptul ca Ministerul Sanatatii a activat mecanismul de protectie civila in prima saptamana a acestei luni dupa ce si-a dat seama ca nu are capacitatea de a rezolva problemele cauzate de lipsa imunoglobulinei. Cantitatea necesara este insa de cel putin 10 mii de doze. Initial acestea ar fi trebuit sa fie in tara noastra inca de saptamana trecuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.