10 procente intre primii doi clasati la prezidentiale

Hila Ovidiu

Rezultate surpriza la primul tur al alegerilor prezidentiale! Diferenta dintre primii doi candidati, cei care se vor infrunta in tutul 2, este de nici 10 procente. S-au calificat in lupta finala pentru scaunul de sef de stat Klaus Iohannis si Victor Ponta.

kj vp

Primul tur de scrutin a fost unul plin de surprize dar si de peripetii. In timp ce in tara s-au facut zeci de sesizari de fraudare, in Capitala si in afara tarii oamenii au stat ore in sir la coada pentru a putea pune stampila pe candidatul pe care au vrut sa il sustina. Probleme au fost in mai toate sectiile de votare din Europa.
Conform datelor oferite de catre Biroul Electoral Central, dupa numararea a mai bine de 98 la suta din voturi Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a obtinut un scor de 40,33 la suta. Candidatul ACL, Klaus Iohannis a obtinut un procent de 30, 44 la suta. Acasa, la Sibiu, Iohannis a obtinut cel mai bun scor. Cam 70 la suta dintre votanti il vor in fotoliul de presedinte al tarii. La nivel de tara pentru Ponta au votat peste 3,7 milioane de alegatori, iar pentru Iohannis mai bine de 2, 8 milioane.
Surpriza de pe locul III a fost Calin Popescu Tariceanu care a reusit sa obtina un procent de 5,40 la suta, adica mai bine de 500 de mii de voturi. Urmatorul loc in topul candidatilor la prezidentiale a fost adjudecat de catre Elena Udrea care a castigat votul a mai bine de 484 de mii de alegatori, reusind sa obtina un procentaj de 5,18 la suta. Chiar si Monica Macovei, din pozitia de independent, a reusit sa ia aproape 4,5 la suta din voturile romanilor. A insumat peste 417 mii de voturi. Dan Diaconescu a obtinut un procent sub 4 la suta, reusind sa convinga sa il voteze aproape 374 de mii de votanti. Cu vreo 30 de mii de voturi mai putin a reusit sa obtina si Corneliu Vadim Tudor. A luat 3,66 la suta din voturile tuturor celor care s-au indreptat duminica spre urne. Kelemen Hunor a obtinut 3,50 la suta, Teodor Melescanu 1,10 la suta. Sub 1 la suta au obtinut Zsolt Szilagyi, William Branza, Constantin Rotaru si Mirel Mircea Amaritei.
Per total au votat mai bine de 9,5 milioane de romani. Urmatoarul tur de alegeri prezidentiale va avea loc in data de 16 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pozele facute de "Amicii Muntilor" se vad la Casa de Cultura

Amicii Muntilor va invita la expozitie. Pe tot parcursul lunii vor avea loc proiectii foto la Casa de Cultura a Sibiului. Slide-urile sunt compuse din fotografii realizate de membrii asociatiei montane in timpul drumetiilor. Timp de o luna de zie Amicii Muntilor isi prezinta activitatea derulata in timpul anului. Si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro