10 maicute de la Cartisoara vaccinate anti turba

Hila Ovidiu

Jumatate dintre cei 20 de locuitori ai Manastirii Cartisoara trebuie sa isi faca vaccin anti rabie. Si asta dupa ce au intrat in contact cu cainele bolnav. Toti au primit deja prima doza de vaccin. Rabia, sau turba asa cum este cunoscuta in popor este o boala letala pentru om.

Cele 10 maicute care au avut grija de cainele bolnav de rabie au fost urgent vaccinate impotriva acestei boli. Rabia este o boala care pe teritoriul tarii nu a mai fost intalnita de zeci de ani in forma sa transmisa la om. Vaccinarea specifica consta din 5 doze de vaccin. Prima dintre ele trebuie aplicata in primele 72 de ore de la contactul infectios, iar celelalte doze se administreaza la 3, 7, 14 si 28 de zile de la data presupusului contact. Maicutele vor fi atent supravegheate de cartre medici pe toata perioada de incubatie a virusului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gospodarii inundate

Mai multe gospodarii de pe strada Stefan cel Mare au fost luni inundate. Localnicii  dau vina pe autoritati, si sustin ca nu este prima data cand se lupta cu apele. Pompierii au muncit ore in sir pentru a scoate apa din gradinile oamenilor. Dupa ce a plouat abundenta,  catiuva localnici […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro