1 iulie, ziua scumpirilor!

Hila Ovidiu

Inceputul lunii iulie aduce un mare gol in buzunarele sibienilor. Pretul gazelor a crescut la nivel national cu 12 procente iar cel al apei s-a majorat pentru Sibiu cu 10 procente pentru apa potabila si 15 pentru canalizare.

images1 iulie poate fi numita pe buna dreptate ziua scumpirilor la romani. Din aceasta zi pretul la gaze a crescut cu 12 la suta. Astfel un metru cub de gaz consumat indiferent ca vorbim despre firme sau consumatori casnici este mai scump cu 7 lei. Pana la finele lunii iunie un metru cub de gaz costa 53 de lei iar de miercuri acesta costa 60 de lei. Pretul gazelor nu se va opri insa aici. Vor fi majorari anual conform calendarului de liberalizare a pretului gazelor. Astfel anul viitor pretul pentru un metru cub de gaz va fi de 66 de lei, urmand ca in 2017 sa ajunga la 72 de lei iar in 2018 sa urce pana la 78 de lei. scumpirea care a intrat in vigoare incepand cu ziua de 1 iulie se va simti cu adevarat in buzunarul romanilor abia in sezonul rece cand consumul de gaze naturale va fi mult mai mare decat in prezent. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns la tarife umbla pentru Sibiu si cei de la societatea de apa. Pretul pentru un metru cub de apa potabila si canalizare creste cu 0, 73 lei. la momentul de fata tariful pe metru cub este de 3,82 de lei pentru apa potabila si 2,64 lei pentru canalizare si epurare. Tarifele sunt valabile doar pentru consumatorii casnici. Agentii economici intra pe alta grila. Trebuie mentionat totusi faptul ca preturile pentru apa si canalizare sunt mai ieftine la noi ca in alte zone ale tarii. Media pe tara este de 7,5 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi locatari la Zoo

Gradina Zoologica din Sibiu are noi locatari. Printre acestia se numara si un piton lung de 6 metri. Cea mai veche Gradina Zoo din tara are acum peste 200 de animale din aproximativ 60 de specii. Pentru cei 4 pelicani, un vultur, un lemurian si o oaie cu coama Gradina […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro