“Scoala altfel” se muta la CNM Astra

Hila Ovidiu

Programul peste 400 de copii vor lua parte la actiunile realizate de catre Muzeul Astra in cadrul programului “Scoala altfel”. Timp de o saptamana, la inceputul lui aprilie acestia vor participa la ateliere de creatie si vor beneficia de vizite gratuite in unitatile complexului muzeal. Proiectul ‘Scoala altfel” presupune absenta cursurilor obisnuite si realizarea de  activitati extrascolare si extracuriculare.

La atelierele organizate  de catre sectia de Pedagogie Muzeala a CNM Astra vor participa cel putin 15 clase de elevi atat din municipiu cat si din judet. Si-au anuntat prezenta elevi insotiti de dascali de la scoala din Racovita, cea din Porumbacu, scoala Regele Ferdinand, Scoala Regina Maria si multe alte institutii de invatamant. In perioada 2-6 aprilie cat va avea loc derularea programului “Scoala altfel” se vor tine cate patru ateliere pe zi atat la Casa Artelor cat si in Cabinetul de educatie muzeala. In cadrul activitatilor tinerii vor invata de la mesteri populari cum sa picteze icoane pe sticla, cum sa confectioneze masti traditionale si pentru ca tot se apropie sarbatoarea pascala cum sa incondeieze oua. In Muzeul in aer liber vor avea loc ghidaje tematice gratuite. Aici elevii vor putea descoper morile, monumentele religioase si zona dedicata traditiei prelucrarii lemnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie la vehiculele pe doua roti

Politistii rutieri fac apel catre soferi sa fie foarte atenti la biciclisti, mopedisti si motociclisti. Odata cu incalzirea vremii pe sosele s-a inmultit numarul vehiculelor pe doua roti si au inceput sa si apara accidente in care aceste vehicule sunt implicate. Nu mai departe de duminica, o tanara a fost […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro