“Rapirea Basarabiei”, marcata la Sibiu

Colegiului Tehnic „Independenta” Sibiu a gazduit marti conferinta cu tema “200 de ani de la rapirea Basarabiei”. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Asociatia Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman, Serviciul Judetean Sibiu al Arhivelor Nationale, Facultatea de Stiinţe Socio-Umane din ULB si Uniunea Scriitorilor din Romania – filiala Sibiu.

Colegiului Tehnic „Independenta” Sibiu a gazduit conferinta  „200 de ani de  la rapirea Basarabiei”.  Cuvantul de deschidere al conferintei a fost sustinut de prof. Mirela Hanea, directorul Colegiului tehnic Independenta. Dr. Vasile Hodorogea, originar din satul Slobozia, Orhei, Basarabia, a animat adunarea cu poezii patriotice. Conferinta a continuat cu alocutiunea “Basarabia si Asociatiunea Astra”, sustinuta de prof, univ. Dr. Dumitru Acu, presedintele Asociatiunii Astra. Prof. Dr. Alexiu Tatu, directorul Serviciului Judetean al Arhivelor Nationale Sibiu a rememorat “Pagini din istoria Basarabiei in documentele Arhivelor Nationale ale Romaniei”. Lectorul Univ dr. Radu Racovitan, de la Facultatea de Stiinte Socio-Umane din cadrul ULBS a prezentat alocutiunea “200 de ani de la rapirea Basarabiei”.  Despre “literatura romana de azi din Basarabia a vorbit prof Ioan Vacarescu, presedintele filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din Romania. Manifestarea s-a incheiat cu un micro-recital folk sustinut de Raluca Cismaru.

2 thoughts on ““Rapirea Basarabiei”, marcata la Sibiu

    1. Pe site gasiti cele mai importante 5 stiri din fiecare zi! Daca aceasta stire nu se afla in cele 5, nu va fi postata pe site! Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ITM declara razboi muncii la negru

In cadrul Campaniei nationale privind identificarea şi combaterea cazurilor de munca fara forme legale, inspectorii ITM au depistat in luna aprilie 7 angajatori care practicau munca fara forme legale. Intr-unul dintre cazuri a fost intocmit dosar penal, deoarece angajatorul avea mai mult de 5 persoane fara contract individual de munca. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro